NL
Inloggen
Werkt voor jou!

Accres, voor alle vacatures in de regio

Lees meer

 

Nieuw item
Mijn nieuwe item
Nieuw item
Mijn nieuwe item

ZZP-payroll

Het inhuren van ZZP’ers is dit jaar een zeer actueel onderwerp en zal nog wel een tijd aanhouden. Immers, de invoering van de wet DBA en het daaropvolgende recente besluit om de handhaving van deze wet tot 2018 uit te stellen leidt nog steeds tot zeer veel onduidelijkheid.

Het zogenaamde ‘overgangsjaar’, waarin de markt gelegenheid heeft gekregen om de implementatie te organiseren, is verlengd tot 01-01-2018. Tot die tijd worden handhaving en boeteoplegging opgeschort. Vanzelfsprekend geldt dit niet voor ondernemingen en situaties waarbij opzet, fraude en moedwillige ontduiking van de wetgeving kan worden vastgesteld.

Hoewel diverse media dit meldden is de wet DBA dus niet afgeschaft of uitgesteld!

De onduidelijkheid spitst zich toe op de vraag of een ZZP’er nu wel of niet ondernemer is en dus nog wel zorgeloos ingehuurd kan worden. De belastingdienst heeft aangegeven dat zij per 1 mei 2017 onverminderd actief gaat handhaven op schijnconstructies. Per geval zal bekeken worden of er wel of niet sprake is van een zuivere inhuur van de ZZP’er .

Uitermate belangrijk blijft het gegeven hoe de gezagsverhouding tussen een ZZP’er en een opdrachtgever wordt beoordeeld.

Dit wordt ook door Bouwend Nederland onderkend: “De belastingdienst geeft nog steeds geen duidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan. Problemen met de uitvoering van de wet DBA zullen blijven bestaan.”

Met name de inhuur van een ZZP’er die slechts voor één opdrachtgever werkt vormt een groot risico voor zowel opdrachtgever als ZZP’er.

Accres heeft een uitgebreide brochure uitgebracht waarin wij u informeren over de mogelijkheid om uw ZZP’ers via payrolling toch voor u te kunnen laten werken terwijl de risico’s op schijnzelfstandigheid volledig weg worden genomen. Mocht u al graag de brochure over ZZP-payroll willen ontvangen, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je per e-mail op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen binnen Accres en daarnaast ook jouw vakgebied? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact
Accres Deurne
Molenstraat 50
5751 LE Deurne
0493-319900
info@accresbv.nl

Accres Someren
Laan ten Roode 2b
5711 GC Someren
0493-496002
info@accresbv.nl  
© Copyright 2017 Accres Uitzendorganisatie B.V., All rights reserved.
Accres Uitzendorganisatie B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.