• Home
  • Blog 
  • Iets bereiken kan best met een omweg

Iets bereiken kan best met een omweg

Martijn Haazen werkt al sinds 2013 via Accres. Ooit begonnen als opperman en nu werkzaam als metselaar. Het was voor hem niet gemakkelijk om meteen als metselaar aan de slag te gaan. Maar volgens Martijn is het niet erg om een omweg te nemen als je iets graag wilt bereiken. Uiteindelijk kom je er wel. Martijn vertelt in dit interview over zijn kijk op het vak.

           “Hier kon ik dan eindelijk
aan de slag als metselaar!”

Wilde je als kind al metselaar worden?
Als kind werd ik soms door mijn vader meegenomen naar de werkplaats waar hij werkte als stratenmaker. In deze tijd werd mijn interesse gewekt voor de bouw. Op het VMBO vonden ze dat ik er aanleg voor had. Hier wilde ik dan ook graag mee verder.

Hoe ben je in de bouw terecht gekomen?
In de tijd dat ik klaar was met mijn opleiding, zeven jaar geleden, was het niet gemakkelijk om aan de slag te gaan op een bouwplaats. Hoewel ik mijn metseldiploma behaald had, kon ik na zes maanden nog steeds niet als metselaar aan de slag. Bij het bedrijf waar mijn vader als ZZP’er werkte zochten ze een stratenmaker. Ik schreef mezelf in bij Accres en zo kon ik vanaf de volgende dag meteen aan de slag. Daarnaast kon ik ook meteen via Accres mijn VCA behalen. Hoewel stratenmaken uiteindelijk niet zo mijn ding bleek te zijn, was het wel een mooi opstapje voor wat ik echt wilde: metselen!

Hoe ben je uiteindelijk als metselaar aan de slag gegaan?
Tegen mijn contactpersoon van Accres heb ik verteld dat stratenmaker niet helemaal bij mij paste. Ik wilde namelijk graag metselen. Accres gaf hier gehoor aan en plaatste me bij het bedrijf waar ik nu werk. Hier kon ik dan eindelijk aan de slag als metselaar.

“Hoe hoger je komt
hoe gaver het wordt!”


Wat vind jij het leukste om te doen in de bouw?
Ik vind het erg leuk om steeds hoger in de steigers te werken. Hoe hoger je komt hoe gaver het wordt! Het geeft een mooi uitzicht. Via het bedrijf waar ik nu werk heb ik mijn steigerbouwcertificaat behaald. Een paar jaar geleden hebben we met ons team een project uitgevoerd in Oosterhout. Naast dat we daar huizen hebben gebouwd, kregen we ook de opdracht om drie torens te metselen. De hoogste toren werd twaalf verdiepingen hoog! Toen het af was, reed ik er met trots langs.
Last van hoogtevrees heb ik niet. Als je er vanaf de start van de bouw bij bent, dan werk je elke keer een verdieping hoger. Zo wen je er vanzelf aan.

Martijnhaazen2
“Efficiënt en stap
voor stap werken is daarbij erg belangrijk.”

Heb jij nog tips voor andere metselaars?
Ik werk graag gestructureerd. Het is slim om op de juiste manier je materiaal te plaatsen zodat je efficiënt te werk gaat. Op deze manier werk je sneller. Als ik iets maak, dan wil ik het natuurlijk graag goed maken. De eisen liggen voortaan erg hoog, zoals goede isolatie en luchtdichtheid. Efficiënt en het stap voor stap werken is daarbij erg belangrijk.

Wil jij net als Martijn, ook aan de slag in de bouw of juist in een andere sector? Wij helpen jou daar graag mee!
Neem contact op met een van onze consultants of kom langs bij ons op kantoor.

NIET DE VACATURE KUNNEN VINDEN DIE JE ZOEKT?

Schrijf je in en wij zoeken graag met je mee.